Opdrachtgever: Gemeente Haarlem
Locatie: Haarlem
Ontwerp: voorjaar 2021

De overgang van de Europaweg naar de woonwijk wordt gevormd door een park, een waterpartij en een groenzone. In deze zone liggen diverse flats en een school als losse objecten in het groen. De nieuwe gymzaal wordt ook een alzijdig object in deze groenzone.

De schuine lijnen in de metselwerkgevels verwijzen naar de lessenaarsdaken van het Buurt- en kindcentrum. Deze lijnen lopen de hoek om en worden ook doorgezet aan de binnenkant. De zuidoostelijke hoek wordt opgetild door een glazen pui voor de entree, van waaruit er vrij zicht is op het schoolplein en het water. In de westgevel zitten vleermuiskasten. Het gebouw wordt energieneutraal. Er komt een warmtepomp en het dak ligt vol met zonnepanelen.

De alzijdigheid is doorgezet in het interieur. Alle nevenfuncties zijn geplaatst is een ‘zacht element’ van hout met ronde hoeken. Het is van alle kanten te benaderen en je beweegt je er als het ware omheen.