Entree hallen Amstelveen

Opdrachtgever: Eigen Haard
Locatie: Amstelveen
Ontwerp: zomer 2019
Oplevering: eind 2020

Voor vier woningbouwcomplexen in Amstelveen zijn nieuwe entree hallen ontworpen. De identieke hoge appartementengebouwen maken deel uit van het masterplan Bankras/Kostverloren en zijn in 1959 gebouwd vanuit de tuinstad gedachte. Ze liggen in een omgeving met veel groen, parkstroken en waterpartijen. De bestaande entree hallen van de flats zijn onoverzichtelijk, niet uitnodigend en sociaal onveilig. Om de entree naar de woningen meer cachet te geven is een hoge lichte hal ontworpen. Het ontwerp bestaat uit twee delen; een hoog deel met duidelijke haakvorm dat stevig is verankerd in de grond en een lager deel bestaande uit een massieve luifel die beschutting geeft aan de postbode, bewoners en bezoekers. De twee delen grijpen in elkaar en zijn omgeven door grote glazen en puien. Dit maakt van de hal een licht, overzichtelijk en sociaal veilig gebied. De massieve geveldelen worden uitgevoerd in lichte natuurkleurige tegels. De vloer wordt afgewerkt met een donkere variant en de wanden worden bekleed met duurzaam bamboe. Door deze tijdloze afwerkingen en de mooie hoge vide krijgt de hal een luxe uitstraling.