Nicole Boumans

Nicole heeft als architect een groot inlevingsvermogen en oog voor de specifieke wensen van mensen. Zij vertaalt deze op een creatieve en zorgvuldige manier naar concrete, esthetische ruimtelijke oplossingen.

Na 20 jaar ervaring als architect op het gebied van kantoren, utiliteits- en woningbouw sloeg Nicole een nieuwe weg in en heeft zij zich verdiept in de healing environment. Hierdoor weet zij als geen ander wat de ruimtelijke omgeving met je doet. Zij ontwerpt de ideale, functionele en comfortabele omgeving voor alle mensen met hun eigen specifieke ruimtelijke behoeftes. 

Nicole is specialist in hergebruik en transformatie van bestaande gebouwen. Ze houdt zich het liefst bezig met verbouwingen voor maatschappelijke organisaties. Ze neemt alle gebruikers mee op haar pad om tot een breed gedragen, multi-functioneel en duurzaam ontwerp te komen. Ruime ervaring heeft zij op het gebied van onderwijs en woon-zorggebouwen. Op dit moment zet Nicole zich in voor de nieuwbouw van de Mgr Huibersschool in Haarlem, een uitbreiding van gebouw WIJZER dat een sociaal maatschappelijke functie heeft in de Europawijk. 

De projecten Saendelft, Watertorenpark, Villa Velsen en Clubhuis HBS heeft Nicole ontworpen in haar tijd als architect en eigenaar van MB architecten.