Entreehal Beth Shalom

Opdrachtgever: Cordaan
Locatie: Amsterdam
Ontwerp: medio 2016
Oplevering: medio 2017

De entreehal van Beth Shalom was lange tijd laag en donker, met een prachtig, licht atrium verstopt achter de lift. Door de bedrukte uitstraling was er een weinig uitnodigende sfeer, iets waar het verzorgingstehuis wel naar streefde. In de nieuwe situatie wordt de entreehal vergroot en de relatie tussen de hal en het atrium versterkt. Zo ontstaat er een lichte en open entreehal. In deze entreehal is ruimte voor nieuw meubilair zoals een nieuwe balie, een vitrine kast met Joodse kunst, een leeshoek en een zithoek. Door de gevel transparanter te maken en de ingang er duidelijk uit te laten springen wordt ook de uitstraling naar de wijk verbeterd.

bop-beth shalom-entreehal-render
bop-beth shalom-entreehal-impressie-balie
bop-beth shalom-entreehal-foto-ingang

– vergelijkbare projecten –